Stichting Rijkt start gratis maaltijden

De Zoetermeerse stichting ‘Rijkt’, is gestart met gratis maaltijden verstrekken aan mensen die het financieel moeilijk hebben. De start is gemaakt met maaltijden voor 24 gezinnen. De initiatiefnemers willen dit tweewekelijks gaan doen, met een gevarieerd menu.

 

20210504 24079Stichting Rijkt, wil graag de hand reiken naar mensen die steun nodig hebben. Zij zijn daarom begonnen met het verstrekken van maaltijden voor gezinnen die het financieel erg moeilijk hebben. Dinsdag 4 mei werd een start gemaakt door maaltijden te bereiden voor 24 gezinnen. Het werd door de coronatijd een sobere start, maar volgens voorzitter Shamier Madhar gaat het natuurlijk om het steunen van de gezinnen en niet per sé om een feestelijke opening. “Bij het bereiden van de maaltijden is rekening gehouden met specifieke regels vanuit levensbeschouwing en/of diëten. Zo kunnen wij iedereen van een goede maaltijd voorzien”, zegt Shamier.

20210504 24072Samen met twee vrijwilligers zijn de maaltijden klaargemaakt in de ruimte van Halte 2717 in Buytenwegh en zijn zij deze daarna door heel Zoetermeer gaan bezorgen. De stichting wil dit tweewekelijks gaan doen en hoopt dat vrijwilligers zich willen aansluiten. “Wij werken nauw samen met Halte 2717 en stichting Present en hopen dat wij steeds meer maaltijden kunnen uitreiken. Dit is hard nodig, want mensen in moeilijke situaties zijn er in onze stad teveel. Daarom bedienen wij mensen van diverse etnische achtergronden, want armoede kent geen grenzen”, legt Shamier uit.

 

Hulp nodig om hulp te geven

20210504 24073
Stichting Rijkt is op zoek naar vrijwilligers en sponsors (Particulieren of bedrijven), om dit project verder door te laten groeien. Hun ambitie is om meer gezinnen te kunnen steunen en het liefst vaker dan twee keer per maand. De vraag vanuit de stichting is dan ook: “wie wil helpen?”

Contacten kan via e-mail Info@stichtingrijkt.nl of 06-40701457

 

Op de foto boven: Hella, Ramie en Shamier
Foto: Mark Neijssel

Bron: zoetermeeractief

Onze Projecten