Stichting Rijkt start gratis maaltijden

Gratis gezonde maaltijden voor Zoetermeerders: ‘Het is armoede die niet zichtbaar is’

Bij Zoetermeerse gezinnen die zelf niet aan een gezonde maaltijd kunnen komen, schiet Stichting Rijkt nu te hulp. ,,Het is armoede die niet zichtbaar is.”

Vierentwintig Zoetermeerse gezinnen heeft de Stichting inmiddels geholpen. En ze zijn afgelopen dinsdag pas begonnen. ,,Er komen er steeds meer bij. Mensen kunnen zichzelf aanmelden. Maar we vinden ze ook via andere stichtingen waar we mee samenwerken”, vertelt Shamier Madhar van Stichting Rijkt.
In de boxen zit één goede maaltijd voor een gezin. Het is bedoeld voor mensen in de bijstand of die in omstandigheden leven dat ze ondersteuning nodig hebben. ,,Het is armoede die niet zichtbaar is. We wilden daar iets voor structureels neerzetten. Nu doen we het één keer per twee weken met een aantal vrijwilligers.”

Aan de dieetwensen wordt gedacht. Madhar vindt die diversiteit belangrijk. ,,Er zijn heel wat maaltijddiensten. Maar we komen vaak tegen dat je bijvoorbeeld geen halalmaaltijd kan krijgen. Daar houden wij allemaal rekening mee. Ik ben zelf moslim, dus ik weet hoe lastig dat is.”

Gezonde maaltijd

Voorlichting is er een onderdeel van het project. ,,Ook met een minimaal inkomen kan je een gezonde maaltijd maken. Daar willen we mensen bewust van maken.” Stichting Rijkt zoekt nog sponsors om de maaltijden te blijven maken.

Bron: ad

Onze Projecten